Поздравявам те за изключителната и убедителна победа на изборите, защото ти си лидерът, който направи два пъти по-висок резултат от българските социалисти и победихте за пореден път лидера на ПЕС Сергей Станишев.

Това заяви председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол в телефонен разговор с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Радостен съм, че за ГЕРБ са гласували предимно хората в големите градове на България и че направихте така, че българските социалисти да нямат победа в нито един от областните градове, каза още Дол.

Борисов благодари на председателя на ЕНП за поздравленията и го информира, че за ГЕРБ са гласували предимно хората със средно и висше образование и работещите. Жозеф Дол поздрави Борисов и ГЕРБ и за блестящото представяне на Кристалина Георгиева на изслушването й за еврокомисар в Европейския парламент. Председателят на ЕНП подчерта пред Борисов и качествата и усилията, които полагат българските евродепутати от ГЕРБ за връщането на доверието на Брюксел към България.

В края на разговора Жозеф Дол попита Бойко Борисов какви са перспективите за съставянето на стабилно българско правителство. Борисов го информира, че ГЕРБ започва преговори с всички партии, които влизат в състава на 43-то Народно събрание и ще положи усилия да формира правителство. Ако обаче не успеем да осигурим стабилно мнозинство, единственият изход от ситуацията е нови избори, коментира Борисов.