„Детето на Антон Илиев е с влошено здравословно състояние. Нещата са наистина драматични. Майката е станала буквално 35 килограма, а сега предстои пореден преглед на малчугана в София. Затова е важно Антон да помага в грижите за детето и да е част от семейната среда“, заяви пред тричленен състав на Русенския окръжен съд адвокатът на сочения за каналджия мъж от Ямбол. Заради това защитникът поиска мярката за неотклонение на Антон да бъде променена от задържане под стража в домашен арест.
Той е хванат на Дунав мост заедно с още един обвинен в каналджийство в опит да прекарат нелегално през границата сирийци, между които и малолетни деца. За целта мъжете използвали таксита, а Антон изтеглил късата клечка и трябвало да мине първи.
„При задържането част от лицата, участвали в организираната схема, успели да избягат и да се укрият, затова има реална опасност, ако Антон бъде освободен от ареста, пак да извърши престъпление или да се укрие“, категорична бе прокуратурата. Държавното обвинение посочи и че Илиев няма доходи, нито работа, а освен това е многократно осъждан.
Съдът сметна, че няма основания Антон да бъде пуснат да чака присъда в дома си в Ямбол и го остави в ареста.