Резултатите от националния финал на Get in the ring - най-голямата инвестиционна битка по време на Световната седмица на предприемачеството, ще бъдат обявени в понеделник.
България е домакин на финалите за Източна Европа. Последният етап ще бъде в Ротердам. Страната има големи шансове за отлично представяне, за което даде заявка още миналата година, когато българин беше един от фаворитите на предприемаческото състезание. В него се включват най-младите и активни предприемачи от 65 държави. Голямата награда е 1 млн. евро.

Миналата година международното състезание беше спечелено от американски екип, който измислил мобилно приложение, с което можем да затваряме и отваряме апликации с движението на очите.

Вера Везнева от Асоциация на българските лидери и предприемачи разказа за миналогодишната идея на българския екип. Той разработил предупредителна система, която следи показателите на работа на оборудването или процесите в производството – от преси за печатане до по-специфични процеси, като например обгаряне на вълна при производството на килими.