Звезди публикуват свои снимки в леглото в нова интернет мания, която може да се превърне в следващата "кофа с ледена вода", съобщава в. "Дейли телеграф".

Кампанията #WakeUpCall в подкрепа на УНИЦЕФ комбинира най-добрите елементи от манията с ледената вода, която доминира интернет през лятото и #nomakeupselfie, която също стана много популярна по-рано тази година. Новата кампанията УНИЦЕФ призовава хората да публикуват свои снимки, направени веднага след събуждане.

Подобно на #nomakeupselfie, която събра милиони паунди за британския институт Cancer Research, проектът на УНИЦЕФ предлага на широката публика да видят богатите и известните в естествената им светлина. Но за разлика от предшестващата кампания, свързана с грима, тази вече привлича дарения както от жени, така и от мъже.

Актьорът и тв водеш Стивън Фрай публикува за своите 7,5 милиона последователи в Туитър своя снимка в леглото с черна тениска и смешно изражение. "Предупреждавам ви, не гледайте", написа Фрай. Актьорът Том Хидълстън, известен с ролите си в поредицата "Тор" и "Боен кон" на Стивън Спилбърг показа своя снимка с бяла фланела и горнище с качулка, опрян на "занемарена, но шикозна" горна част на леглото.

Подобно на предизвикателството с ледената вода, участниците в #WakeUpCall трябва да номинират приятели да публикуват подобни снимки. Хидълстън номинира актрисата Ема Уотсън, колежката й Кийли Хоус и Джоси Рурк, артистичен директор на лондонския театър "Донмар Уеърхаус".

Посланичката на УНИЦЕФ за Великобритания Джемима Хан, която даде начало на новата кампания, публикува своя снимка, докато седи в леглото с разрошена коса и странно изражение, показващо долните й зъби. "Първо публикувайте видео на вашия #wakeupcall или ваша снимка. След това номинирайте трима приятели да ни покажат своя #wakeupcall и да помогнат за събуждането на други хора за кризата на сирийските деца", призова Хан в Туитър. Дарените пари по време на кампанията ще отидат за Извънредния фонд за Сирия на УНИЦЕФ.