18.27% от гласувалите за БСП в 23 МИР-София са избрали преференциално Георги Кадиев и така той се премества от девето на второ място в листата и е много вероятно да влезе в парламента. Новината постна самият столичен социалист в профила си във Фейсбук, като цитира неокончателни данни от РИК.
От тях става ясно още, че 5880 от общо 32 180 гласа за левицата в района са били с преференция за бившия депутат и общински съветник, който не пести критиките си към партийното ръководство и по свое желание напусна предишното Народно събрание.

Преференциално в цялата страна са гласували над 37% от хората, което е ръст от над 40% спрямо изборите през май. "Вашето активно участие имаше смисъл. Вие доказахте, че трябва да се промени начина на правене на политика у нас. Избирателят е този, който решава не само партиите, но и хората, които да го представляват”, пише Кадиев.

Освен Кадиев, преференцията дава тласък и на Красимир Янков. Областният лидер на БСП във Варна изпреварва Анелия Клисарова и Борислав Гуцанов.