Няма смисъл да се заблуждаваме, че това бяха честни и непорочни избори - седем коча заклаха ден преди изборите в Полско Косово за Байрама, а да не говорим за това как две от най-големите партии наддаваха в циганските квартали, коментира Драгомир Дамянов, областен лидер на СДС, част от коалицията Реформаторски болок.
Според него резултатите на реформаторите са добри, тъй като в сравнение с предходните избори за Европейски парламент гласовете за демократите в областта са увеличени двойно, но е имало по-голям потенциал, който е останал неизползван.
Разбира се, че Патриотичният фронт заложи на подходяща фигура - Искрен Веселинов е добре познат и с качества за национален политик, но срещу купените гласове е трудно да се бориш, допълни още Дамянов. Той предположи, че ако се въведе задължително гласуване и образователен ценз за избирателите, картината на демокрацията в страната рязко ще се промени. Не може да нямаш право на шофьорска книжка, ако си неграмотен, а да имаш право да определяш политиката на страната, без да можеш да четеш, категоричен бе Дамянов. Всичко това би могло да стане с промени в Избирателния кодекс и да се приложи още при следващите местни избори догодина.