Областното ръководство на ДПС вчера събра традиционно представители на местната власт и медиите, за да почете Курбан Байрам. Празникът съвпадна с обявяването на изборните резултати, които за втори път пратиха в Народното събрание Ферихан Ахмедова.
„12 800 гласа са добър, очакван от нас резултат. Доволни сме от него“, коментира Ахмедова, като допълни, че все още съществува вероятност Русе да изпрати двама депутати от ДПС. „Искам да са двама, но това не е толкова важно“, заяви още Ахмедова, като посочи, че причина за това не са толкова завоюваните от партията гласове, колкото малкото получена подкрепа от БСП.
С традиционната турска баклава и чай Ахмедова, Айлян Карамехмедова и Баки Солак почерпиха областния управител Симеон Иванов, неговия заместник Валентин Колев, председателя на Общинския съвет Васил Пенчев, кмета Пламен Стоилов и заместничката му Даниела Шилкова.
Толерантността между етносите е в основата на демократичното общество, подчерта областният управител. Кметът Стоилов пък посочи, че се радва, че Ахмедова отново ще бъде народен представител, тъй като благодарение на нейното участие във властта през последната година Русе е постигнал напредък.
Самата Ахмедова посочи, че за мюсюлманите четиридневният Курбан Байрам е свещен празник на себеотрицанието, на който се иска прошка.