Бих поел ангажимента да стана министър на образованието, ако ми предложат, защото искам да бъда там, където ще съм полезен, каза проф. Христо Белоев в коментара си за отминалите парламентарни избори и политическата обстановка след тях.
Слабо представяне, имах по-големи очаквания, призна той по повод изборните резултати на БСП. Като основна причина водачът на русенската листа и бъдещ депутат посочи натрупаните негативи от предишни управления на социалистите, но не пропусна да спомене и позитивите - немалък брой решени социални въпроси и увеличаване на доходите. Проблемите с коалиционната политика и вътрешнопартийните спорове, довели до отделянето на АБВ и Движение 21, също бяха коментирани от Белоев като повлияли за катастрофално ниския резултат на социалистите.
Професорът поздрави ГЕРБ за доброто представяне и изтъкна, че трябва да се състави правителство, защото при нови избори промяна няма да има. Запитан как оценява възможността за коалиция между ГЕРБ и БСП, Белоев отговори, че такова обединение е възможно, но то трябва да стане на база на национални приоритети.