В победата не сме се съмнявали. Това е поредната победа на ГЕРБ в Русенската област, която е очевидна на територията на община Русе. Очаквахме обаче по-висока избирателна активност, коментира областният лидер на ГЕРБ Пламен Нунев.
Заедно с него прага на Народното събрание отново ще прекрачи Светлана Ангелова, а за първи път в него се очаква да влезе и заместник-кметът по комунални дейности и вече нов народен представител Свилен Иванов. До този развой на събитията се стигна заради почти сигурното влизане в парламента на Десислава Атанасова, която беше водач на листата в Монтана, а в русенската беше на трета позиция. По тази причина веднага възниква въпросът кой ще поеме заместниккметските функции на Иванов. Кметът на Русе Пламен Стоилов обясни, че ресорът е изключително важен и не може да се преразпредели между останалите заместник-кметове. Все още обаче имена за поста не били спрягани. Нямало и скоро да бъде назначен човек на мястото на Иванов. Вероятно нов заместник-кмет ще има най-рано след месец или след Нова година.
Всички възможни усилия ще положим, ще се опитаме да съставим правителство, заяви Нунев, като посочи, че ГЕРБ ще започне преговорите от БСП като втора политическа сила, които ще продължат по посока към по-малките партии.