Решаваме, че трябва да изпълним своя ангажимент към избирателите и да съставим правителство.

Съзнаваме, че това ще бъде правителство на малцинството, каза Румяна Бъчварова, предаде репортер на БГНЕС.

Ще направим всички възможни усилия да се разберем по политическите въпроси с всички политически сили. Няма да отстъпим от своите основни политически позиции за управление на страната, каза Бъчварова. Ако не се случи това, отговорността ще се разпределя между останалите политически сили, подчерта Бъчварова.

Тя уточни, че преговорите ще започнат след окончателното обявяване на резултатите от изборите.

Нашето виждане беше да започнем преговори с РБ, но тяхното поведение по време на кампанията и техните условия кой да бъде следващия министър-председател е неприемлива за нас, посочи Бъчварова. Тяхното предложение за нас е всъщност опит за възстановяване на задкулисието в държавата. Те ни предлагат трета кандидатура, което по същество е искане за възстановяване на модела на кабинета "Орешарски". Имаме ясна позиция по всяка една от необходимите политики, заяви Бъчварова. Готови сме да съставим кабинет на малцинството, очакваме политическа подкрепа, подчерта тя.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов демонстративно пропусна пресконференцията на партията днес - първата официална изява на централата след обявяването на резултатите от предсрочните парламентарни избори вчера, съобщава "Дневник".

Малко след 13ч. - обявеният начален час на пресконференцията, Борисов премина покрай събралите се в централата на партията журналисти, облечен в анцуг и с маратонки Той поздрави представители на медиите, които в този момент бяха подложени на проверка за оръжие от охраната му от Националната служба за охрана (НСО) и напусна етажа, а охранителите му спряха проверката го последваха.

Пресконференцията е поверена на Цветан Цветанов, който поясни, че това е само първа медийна изява на партията по повод резултатите, но наистина официалната пресконференция ще бъде дадена едва след като Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви официалните резултати.