Деца мутанти живеят между нас. Първото поколение генетично модифицирани бебета вече завършват средното си образование. Невероятен експеримент правен в края на миналия век, разкрива шокиращи факти за опити с бебета. Учени влезли в ролята на богове са на път да променях хода на човешката еволюция.
Новината за първия успешен трансфер на генетичен материал при зачеване на генетично променено човешко бебе е публикувана в списание американско списание през 1997-ма година. В 30 ембриона е бил имплантиран генетичен материал от трети човек. Децата, създадени по този начин, всъщност имат допълнителни гени от ДНК на две майки, а технически това означава, че имат трима родители. Пълна мистерия е обаче дали всички деца мутанти са здрави, пишат от mkdcom.

Експерти от института за репродуктивна медицина и наука (IRMS) при медицински център SBMC са проявили интерес към тези деца и са изследвали най-малко 17 от тях, които днес вече са тийнейджъри. Резултатите от тяхната работа все още не са публикувани. Въпреки че на нас в този момент не ни е известна самоличността на тези „генетично модифицирани“ деца, нито в какво здравословно състояние са те, етичният въпрос за създаване на хора по желание остава гореща тема.