Няма да подкрепим правителство с премиер Бойко Борисов. ГЕРБ имат успешни политици, които могат да бъдат в ролята на премиер. Това обяви лидерът на ДБС Радан Кънев, който е говорител на РБ.
"Ние увеличихме резултата си двойно спрямо евроизборите. И постигнахме това, защото представихме ясна програма в един лист. Намираме се в дълбока политическа криза и сме свидетели на драстично недоверие към политиците. Вотът е шамар за една партия, която вече може да не се нарича голяма. РБ няма са подкрепи Борисов за премиер, защото много често ставаме свидетели как си променя мнението. Той каза, че ако няма 120 депутати няма да формира правителство, после каза 115, после 100, после вдигна на 110. Кризата на доверие се решава с това да не се лъже. Очакваме премиер да не е Борисов и инициатива от тяхна страна”, обясни Кънев.

Той още веднъж лансира тезата на РБ, че тяхното предложение е за кратък мандат на 43-то НС и партиите да се обединят около ясно разписани реформите. „Виждаме кратък мандат, програма и политически отговорни лица, които да изкарат нещата до 2016 година”, добави Кънев.