Две са основните посоки, в които трябва да се работи, за да бъде променен животът на българите - връщане на върховенството на закона и реформа в администрацията, която да забрани партийна намеса в която и да е служба. Това каза лидерът на ДСБ и един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев, който дойде в Русе, за да подкрепи колегите си от листата на блока. Цели 70 години в България законността е потъпквана и над нея са били поставяни икономически и партийни интереси - нещо, което е абсолютно недопустимо в правова и демократична държава, допълни още Кънев.
Вчерашното изказване на лидера на ДПС Лютви Местан, че неговата партия би подкрепила което и да е правителство в първата година от мандата му, бе коментирано от реформаторите като неприкрит знак за сътрудничество с ГЕРБ. Радан Кънев отново бе категоричен, че такова партньорство няма да бъде прието от него.
По-рано вчера кандидатите за народни представители начело с водача на листата Румен Христов поздравиха русенци за празника Вяра, Надежда, Любов и майка им София. На площада пред Съдебната палата урна с късметчета забавлява минувачите, а всички имаха възможност да разговарят лично с кандидатите от листата.