Граничният полицай Костадин Стоянов, който на 11 септември прегази 11-месечно бебе в созополското село Крушевец, е карал в пияно състояние.

Това показват данните от допълнителната експертиза, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Бургас Красимира Кателиева.

"По започнатото досъдебно производство за извършване на престъпление по транспорта от Костадин Стоянов, водено по чл. 343 от Наказателния кодекс, е назначена и извършена съдебно-медицинска експертиза, която е изследвала кръвна проба, иззета от обвиняемия по метода "Видмарк". От заключението от тази експертиза се установява, че същият е бил с концентрация на алкохол 0,58 промила към момента на извършване на деянието. Това е основание за квалифициране на престъплението като извършено в пияно състояние", съобщи по БНР Кателиева.

Прокуратурата поиска допълнителна експертиза, след като първите резултати за наличие на алкохол в кръвта на граничния полицай Костадин Стоянов се разминаваха. По делото е назначена и тройна автотехническа експертиза, след което ще бъде прецизирано обвинението срещу граничния полицай. В момента Стоянов е с мярка за неотклонение "домашен арест" и няма основание тя да бъде променена, допълни прокурор Красимира Кателиева.