Microsoft ще представи утре новата си операционна система, известна засега като Windows 9. Има много въпросителни около нея, но една от добрите новини е, че потребителите на Windows 8/8.1 ще могат да обновят безплатно системите си до Windows 9.
За тази възможност съобщи наскоро шефът на индонезийското подразделение на Microsoft Андреас Дианторо, цитиран от сайта Detik.com. По неговите думи, Windows 9 ще бъде безплатна за потребителите на Windows 8. По този начин Microsoft ще се опита да привлече максимален брой потребители към новата си ОС.
Във вторник, 30 септември, се очаква Microsoft да разкрие подробности за Windows 9. Според предварителните информации, компанията ще предложи вградена система за обновяване, която ще позволи на потребителите на Windows 8 да преминат към Windows 9 автоматично, без пълно преинсталиране.
По-рано се появиха слухове, че Microsoft може да направи обновлението до Windows 9 безплатно и за потребителите на Windows 7 и дори за тези, които все още ползват 13-годишната платформа W