С коледен венец офисът на НАП в Русе награди своя 140-хиляден клиент за тази година. Електронната система за управление на клиентския поток посочи, че това е Петрана Цанева. Тя е счетоводител в частна фирма и посещението й този път бе свързано с получаване на Удостоверение за наличие и липса на задължения. Г-жа Цанева често посещава русенската приходна администрация и в разговор изтъкна, че в последните години в нея има много положителни промени – „Усеща се подобряване на обслужването на фирмите, служителките са много учтиви, обясняват различни промени в попълването на документацията, а най-приятното за гражданите са удобните условия за изчакване“, посочи тя. В специалните листи за новогодишни пожелания 140-хилядната клиентка написа за всички  „Само хубави и щастливи мигове !“.
           Русенци най-често са посещавали  офиса на НАП в Русе, за да направят справка за здравноосигурителния си статус – 33 487 са направили това. На второ място са подавалите данъчни и осигурителни декларации – 24 037. Третата най-често търсена услуга е получаването на различни удостоверения, ползвана от 12 983 клиенти.  Всъщност, приходните служители са обслужили доста повече от 140 000 клиенти, защото много русенци и фирми са използвали възможностите за получаване на услуги по електронен път, които не се отчитат от системата за управление на клиентския поток. Техният брой все повече се увеличава, заради спестеното време и удобствата на електронните форми за кореспонденция с НАП.
        В периода на празниците офисът на НАП в Русе ще работи на 23, 27 и 30 декември от 9 до 17, 30 ч. Тогава в него ще приема плащания за фискални и осигурителни задължения и офисът на  обслужващата НАП банка.