25-годишният въоръжен нападател на будки за вестници удари на камък при третия си опит за обир. Този път на мушката му попаднал павилионът на спирка „Оборище“ на бул.“Ц.Освободител“. В събота в 20.40 часа той отворил подвижните стъкла на гишето, промушил главата си с нахлупена до очите шапка с козирка, насочил пистолет към продавачката и й заповядал да му даде парите от оборота.
Жената обаче не се паникьосала, успяла да го изблъска, затворила стъклата на гишето, заключила вратата и натиснала паник бутона. Нападателят се изплашил и избягал с велосипеда си, без да завърши престъпната си мисия.
Това е третото нападение на павилион за вестници и цигари, извършено от един и същи мъж, който се движи с пистолет и велосипед, става ясно от описанието на външността и действията му. На 28 август следобед той се наврял до кръста през гишето на будката на „Скобелев“ срещу Математическа гимназия и след като размахал пистолет, успял да грабне 97 лева от оборота пред погледа на смаяната продавачка. Три седмици по-късно, пак следобед, той атакува павилиона на спирката на същия булевард след кръстовището с „Борисова“ в посока кръговото, откъдето отмъкна 180 лева. В събота вечерта обаче срещнал смел отпор от продавачката и избягал.