Дните на визуалните изкуства PONTE FEST започват в неделя и ще продължат до 24 октомври. Те се организират от русенското Дружество на художниците, местното представителство на Съюза на българските художници и Художествената галерия. На 28 септември от 18 ч в Дом Канети Нено Белчев, съосновател и куратор на фестивала "Видеохолика", ще разкаже за идеята и историята на международния видео арт фестивал. Лекцията ще бъде илюстрирана с откъси от различни филми, които са показвани по време на фестивала през последните години.
От 10 до 16 октомври отново в Дом Канети ще бъде представена експозицията "Синият кон" - живопис, графика, инсталации на 12 русенски и гостуващи визуални артисти. Своите виждания за благородното животно, под знака на което преминава азиатската 2014-а, ще покажат Валентин Георгиев, Вяра Гунева, Георги Пасев, Горан Памуков, Златка Стойкова, Ирена Парашкевова, Калоян Илиев-КИКИМОТО, Красимира Кирилова, Николай Бузов, Пенка Минчева, Роберто Андреев, Таня Пасева.
На 15 октомври русенската публика има възможност да открие подтекстовете и внушенията на различните шрифтове - за това ще допринесе селекцията от кураторски проекти на Кирил Златков "Нова българска типография", която ще бъде показана в Художествената галерия.