Дарителската акция в помощ на пострадалите от наводненията в страната, която започна на 15 септември, приключи и средствата са предадени в БЧК. В първия учебен ден родителите, които замениха букетите с дарение за бедстващите, успяха да съберат за ден в училище „Отец Паисий“ 482.55 лева. В „Любен Каравелов“ за седмица своята съпричастност към пострадалите заявиха всички класове и събраха 1779.85 лева, а един от класовете във „Васил Левски“ се включи със 76.68 лева.
По инициатива на младежката организация на „Фристайл тийм“ и „Мол Русе“ беше организиран благотворителен концерт, от който се събраха общо 628.96 лв. По волята на дарителите всички средства са преведени по сметката на БЧК и ще бъдат разпределени според решението на Обществения фонд на хуманитарната организация.
Продължават и усилията на „Каритас“-Русе за облекчаване на живота в удавената от невиждано наводнение Мизия. Служители на благотворителната католическа организация имаха втора мисия в града от 17 до 19 септември. 30 души разчистваха съборени сгради и разнасяха храна, медикаменти и ученически пособия, а мобилният медицински екип оказваше специализирана помощ на възрастни болни хора по домовете им. Освен това екип от психолози и педагози на „Каритас“ работи с деца от 1 до 8 клас в местното училище, а организацията дари на общинското кметство 500 пакета със санитарни материали.
Акцията бе продължение на инициативата от 14 до 18 август, когато 7 доброволци от приюта за бездомни „Добрият самарянин“ се притече на помощ на пострадалите в Мизия.