Безсърдечен опит за кражба на кутия с дарения, събрани за малката Белослава от Русе, която се лекува в Турция, е бил извършен в навечерието на Коледа.
„Възрастна жена се е представила за бабата на Бела и е поискала да й дадат кутията! Благодарение на това, че в момента на мястото е присъствала близка на семейството, опитът за кражба е бил осуетен. Много ви моля, нека не допускаме това да се случва! Предупредете в обектите, където сте поставили кутии, да не предават кутиите на други лица, а само и единствено на вас или в краен случай на някой от семейството на детето, но задължително след предварителна уговорка за това!“, предупредиха инициаторите на групата, която организира кампанията в помощ на борещото за живота си дете.
Тригодишната Бела изпадна в клинична смърт, докато играеше на детската площадка в Русе. Състоянието й месеци наред беше много тежко, а за да се опитат да я върнат към нормален живот, семейството й замина за лечение в турска клиника. Периодично се дават отчети за изхарчените пари и състоянието на детето, което има сериозно подобрение.