Църквата „Св.Св. Кирил и Методий“ в Средна кула е разбита през нощта след Никулден, като за разлика от други подобни удари не са взети икони, свещници и друга утвар, а само са изтръскани около 50 лева на монети от кутията за дарения.
Това е втора кражба в храма през последния месец. Предния път крадците разбили долната част на страничната дървена врата, от която се влиза направо в олтара, и опразнили същата касичка. Взетата тогава сума пак е била петдесетина лева.
Заради липса на пари след обира вратата, която плаче за смяна, не била ремонтирана, а само замаскирана с фазер. Точно тази пролука отново е използвана за вход в храма.
Крадците явно са местни момчета, които са видели, че на Никулден имаше много хора на службата и са решили, че има много пари в дарохранителницата, каза вчера пред „Утро“ клисарката Боянка Янчева.
Кражбата е била забелязана в събота сутринта. Веднага е подаден сигнал до полицията, след което две коли с униформени са направили оглед на храма и са взели отпечатъци от касичката. Има заподозрени за двете сходни кражби и всеки момент се очаква уличаването им.