Традиционният международен турнир по баскетбол за жени „Русчук“ ще бъде открит на 26 септември от 17 часа със срещата „Войводина“ /Нови Сад/-“Нефтохимик“. Два часа по-късно домакините от „Дунав 8806“ ще излязат на паркета срещу новата и шумна селекция на „Монтана“. Програмата за следващия ден ще противопостави „Нефтохимик“ - „Монтана 2003“ /17 часа/ и „Дунав 8806“-“Войводина“ /19/. Двубоите в неделя са „Монтана 2003“ - „Войводина“ /15/ и „Дунав 8806“-“Нефтохимик 2010“ /17 часа/.
Билетите ще са с цена 5 лева. Един билет ще е валиден за два мача в рамките на един ден. Талоните ще бъдат пуснати в предварителна продажба до утре на касите в зала „Дунав“ /17-19 часа/.
Основният интерес на русенските фенове ще бъде фокусиран върху новите попълнения в „Дунав 8806“ Латриша Лъвингс и Таня Баич. И ако мястото на американката в шампионския състав на „сините феи“ е гарантирано, турнирът ще е ключов етап от пробния период за чаровната сръбска баскетболистка. 
Любопитен ще е и обликът на „Нефтохимик“ при новия старши треньор Дечо Коешинов, който ще се ползва от съветите на старата лисица в бранша, сега в ролята на консултант Петко Маринов, доскорошен наставник на бургаския тим. „Цаците“ идват в Русе с 4 чужденки - полския център Марта Юйка, сръбското крило Драгана Гобелич, американките Секуина Томас и Лорън Бел, новоподписалите нашенки Ивелина Вранчева и Лидия Върбанова.
„Монтана“ на претенциозния по принцип бивш национален селекционер Николай Боруков буди любопитство с Олена Самбурска, Анна Соколан, Катя Кордова, Неда Джурич, Юдит Кайдачи, Кортни Дювър и падащата от сезон след сезон от небосклона бивша звезда на „Дунав 8806“ Даниела Петева.
Представителят на легендарната сръбска школа „Войводина“ /Нови Сад/ с треньор Милан Дабович ще разчита на свои кадри. Този отбор ще излезе в зала „Дунав“ като 6-ия по сила тим в последната кампания на Адриатическата лига.
Голямото и дългоочаквано шоу идва!