Две емблеми на Русе се обединиха - ръководството на баскетболните шампионки на България от "Дунав8806" се договори с мениджърския екип на мултифункционалната зала "БУЛСТРАД АРЕНА" за сериозно сътрудничество през този сезон. Неговото начало ще бъде поставено с традиционния международен турнир "Русчукъ", който ще се проведе в новооткритото съоръжение на 25, 26 и 27 септември.

На пресконференция днес в БУЛСТРАД АРЕНА бяха обявени подробностите около новото сътрудничество лично от мениджърските екипи на залата в лицето на г-н. Борислав Велков и клуба в лицето на г-н. Димитър Димитров, от треньора на "Дунав8806" Георги Божков и от звездите на отбора - Зорница Костова и Ша Брукс. По повод новото партньорство членът на УС на баскетболния клуб подари на БУЛСТРАД АРЕНА колаж, изобразяващ стиснатите ръце между двете русенски емблеми.

„Всяка зала има обществена и социална мисия – нашата е да бъдем дом на най-добрите представители на спорта и културата в Русе и региона, а защо не и в цялата страна“ - каза г-н. Велков и уточни, че БУЛСТРАД АРЕНА ще е домакин на над 20 баскетболни мача в следващата година, от които 7 международни срещи само до края на 2015-а. Всички те ще се играят в условия, подходящи за спортни събития от най-висок ранг – залата вече е единственото спортно съоръжение у нас с LED осветление, а на 19 септември започва монтажът на спортната настилка.

“Според мен се намираме в най-добрата и модерна спортна зала в България и за нас е изключително важно, че за първи път ще играем в такива условия – това ще повиши резултатите на отбора” - уверен е Георги Божков - треньор на "Дунав8806", както и на женския национален отбор по баскетбол.

Подготовката за новия сезон на “Сините феи“ е все по-интензивна, а момичетата не крият радостта си от достъпа до зала на световно ниво. „Много съм впечатлена, от това, което виждам тук – залата притежава идентични условия с NBA залите, в които съм играла в САЩ и ще ме накара да се чувствам като у дома си“ - каза американката Ша Брукс.

Играещият треньор и капитан на отбора Зорница Костова пък сподели, че за нея влизането в залата е сбъдната мечта, защото когато преди години пристига в Русе, съоръжението е било само основи и голи колони.

За международния турнир „Русчукъ“ на петкратните национални шампиони "Дунав8806" ще гостуват носителите на Купата на Румъния и финалисти в местното първенство за 2015 г. "Шепши" Сфънту Георге, отборът влязъл във финалната четворка в шампионата и в надпреварата за Купата на Сърбия през последния сезон "Шумадия" Крагуевац, както и актуалният носител на Купата на България и основен конкурент на "сините феи" в родното първенство "Нефтохимик" Бургас.

Билетите ще са еднодневни с цена 6 лв. и ще дават право на притежателите си да наблюдават по два мача. Те ще се продават онлайн и в мрежата на Eventim.bg, a от 23 септември и по време на турнира - на касата на БУЛСТРАД АРЕНА от 16.00 до 19.00 часа (а в неделя, когато първият мач ще се проведе от 13.00 часа продажбата ще започне от 11.00ч.)

Следващите баскетболни събития, които ще се проведат в залата са 3 домакински срещи от турнира за Еврокупата на ФИБА и квалификациите за Европейско първенство между националните отбори на България, Гърция, Русия и Швейцария.