Костадин Щерев стана шампион пред многобройни зрители в русенския кръг на националния автомобилен шампионат „Волкикар V1 Challenge България“. Той финишира като победител и на кръга в Пловдив. Създателят на първенството - турският пилот Волкан Йъшък, не пристигна за дебюта на веригата в Русе, тъй като по това време бе на аналогично състезание в Азербайджан. 
Стартът на състезанието пред Централна гара бе даден от кмета Пламен Стоилов, който поведе с пилотна кола колоната от 8 миниавтомобила, всеки от който бе с мощност 150 конски сили.
Най-бързият в квалификациите Симеон Донов /24,10 секунди/ напусна рано надпреварата, защото се сблъска с Искрен Маринов и така освободи челото за напористия Щерев. Втори и трети завършиха Маринов и 17-годишният азерски дебютант Гюрбхюсеин Абдулаев.
Вторият манш, при който на стартовата решетка първи застава последният пилот от първия тур, бе оспорвана борба между Костадин Щерев и Искрен Маринов. Щерев удържа атаките и заслужи купата, връчена му от представител на „Хюндай България“. Третата позиция остана за турчина Таксинтунч Тин, който изпревари към края Абдулаев. Призьорите заслужиха парични премии от производителя на гуми „Lassa“.
Участие в състезанието взеха и две жени - Диана Стоянова, която се класира пета, и туркинята Биллур Мюейет. Те получиха специални купи.