26-годишен мъж от село Брестовене е намушкан с нож, след скандал заради отнето предимство по пътя за град Исперих. Това съобщиха от ОД на МВР – Разград. 26-годишеният мъж е приет в болница.

Случката се разиграла около 10.30 часа на 20 септември на кръстовището между улиците „Средна гора” и „Васил Левски” в Исперих, но конфликтът между мъжете започнал по-рано, в село Драгомъж. Петима мъже от село Брестовене пътували в лек автомобил , управляван от 26-годишния А.Х.

На главния път за Исперих те засекли друг автомобил, в който пътували двама криминално проявени и осъждани мъже от село Черноглавци, община Венец. Последвала гонка и на посоченото кръстовище конфликтът прераснал в побой. От засечената кола с бухалка изскочил 21-годишният Д.К., а с нож – 25-годишният К.И.

Ударът с нож, нанесен от К.И., попаднал в левия хълбок на А.Х. Пострадалият е откаран в Разградската болница, двамата извършители са задържани. В хода на разследването е образуваното досъдебно производство по чл.129, ал.2 във връзка с чл.131, ал.1, т.12 от НК мярката за задържане на К.И. е удължена на 72 часа.