С плакати "Напоителни системи - равно на глад и мизерия", "Няма да търпим повече бедност и унижение" и с емблеми на синдикатите КНСБ и КТ "Подкрепа" служители на "Напоителни системи" се събраха на протест пред храм-паметника "Св. Александър Невски" на протест, предаде репортер на БГНЕС.

Множеството скандираше: "Искаме парите си". Над 300 души обявиха, че са гневни заради безотговорното отношение на държавните органи и отчаяни заради постоянното безпаричие, в което живеят.

Протестиращите обявиха, че отчаянието тласка служители на "Напоителни системи" дори да продават кръвта си и въпреки това да гладуват. "Правителства идват и си отиват, обещават, че ще ни изплатят заплатите и поемат ангажименти, но така и не получаваме парите си", заяви пред БГНЕС Йорданка Попова.

С днешния си протест служителите, подкрепени от синдикатите, настояват за изплащане на дължимите работни заплати в пълен размер до края на септември и гарантиране на редовното им получаване.

Служителите се обявяват за възстановяване на средствата до декември 2014 г. в размер на близо 20 млн. лв., които са в изпълнение на параграф 2 от преходните и заключителни разпоредби от Закона за водите.

Протестиращите заявяват, че искат отговорна управленска политика по напояване и отводняване в държавата. Като подчертават, че дружество Напоителни системи е стратегически важно за икономиката и селското стопанство.