Богат афиш предлага Есенният театрален салон в Русе, който ще се състои от 20 до 24 октомври, съобщиха от драматичен театър „Сава Огнянов“. Театралните празници започват на 20 октомври с „Ромео и Жулиета“ на габровския театър в постановка на Петринел Гочев и с Гергана Змийчарова в главната роля. На 21-ви в камерната зала „Слави Шкаров“ творчески екип на Народния театър „Иван Вазов“ ще покаже спектакъла „Две“ от Таня Шахова с две от звездите на българската сцена - Бойка Велкова и Мария Каварджикова. Постановката е на Юрий Дачев.
Ден по-късно на Голямата сцена в Доходното здание зрителите ще видят режисирания от Теди Москов спектакъл „Професия лъжец“ на театъра във Варна. На 23 октомври драматиците от Разград ще представят на камерна сцена „Яворов, Лора и Мина в часа на синята мъгла“ с Иван Радоев и Елена Петрова, постановката е на Бойко Илиев. В последния ден от Есенния салон, 24 октомври, публиката ще гледа отново премиерния русенски спектакъл „Без зестра“. Той ще бъде показан също и на 27 октомври.
Театралният октомври ще започне на 10-и също със знаково гостуване. Театър „Пигмалион“ от Виена ще покаже „Долу оръжията“ от Берта фон Зутнер, постановка Джейрун Цино. На 13-и и 28-и русенските драматици ще представят „Майстори“, режисурата е на Орлин Дяков, а на 14-и е поредното гостуване - този път на сливенския театър с „Който трябва“ на Александър Урумов с Камен Воденичаров в централната роля. Комедийното представление „Министърът женкар“ на русенския театър с Христо Гърбов ще събере почитатели на 15 октомври.