Opel демонстрира амбициите си да стане водещ играч в автомобилната свързаност, поемайки главна роля в тазгодишното събитие “eCall Days Germany” (16-18 септември) - най-голямата международна конференция в Германия, свързана със европейската система за спешни обаждания за автомобили. Сред участниците са представители на Европейската комисия, на автомобилната индустрия, доставчици на компоненти и други институции и фирми свързани с този въпрос.

Opel планира да въведе системи за връзка OnStar в цялата си гама от леки автомобили в избрани европейски държави, започвайки от 2015 година.

На събитието “eCall Days Germany”, Катрин M. Бишъп, мениджър „Развитие и стратегии глобални системи за спешни услуги при аварийни ситуации“ в OnStar и Герит Ример, директор на „Мобилността на бъдещето“ в Opel, ще направят презентация на това как OnStar помага на обществената безопасност и ще информират присъстващите на конференцията за системата за реакция при катастрофа OnStar Automatic Crash Response (ACR).

С помощта на Automatic Crash Response, OnStar автоматично свързва автомобила със специално подготвен съветник за аварийни ситуации в момента, в който системата установи катастрофа. Ако водач или пътник поиска помощ или пък в случай, че той не може да отговори, към автомобила се изпращат екипи за реакция в аварийни ситуации.

OnStar осигурява допълнителна помощ при аварийни ситуации. При така наречените Emergency Services, ако водачът, пътникът или дори страничен участник се нуждаят от помощ, те могат просто да натиснат бутона за аварийна ситуация в автомобила. Така ще получат приоритетна връзка с обучен съветник, който ще се свърже с пожарната, полицията или бърза помощ и ще ги насочва към автомобила.

Конференцията “eCall Days” в представителството на провинция Долна Саксония във Федералното правителство в Берлин прави преглед на актуалното положение по отношение на въвеждането на функцията eCall в Европа. 

OnStar е водещ доставчик в световната автомобилна индустрия, когато става дума за решения за безопасност и сигурност базирани на комуникация, както и на различни допълнителни услуги и авангардни информационни технологии. OnStar вече свързва около 7.0 милиона клиента в САЩ, Канада, Китай и Мексико.

Консултанти следят мрежата на OnStar 24 часа дневно, седем дена в седмицата без прекъсване през цялата година. OnStar получава средно две обаждания на секунда или 185,000 всеки ден и автоматично отговаря на около 5,000 автомобилни катастрофи в цял свят всеки месец.

В допълнение към въвеждането на OnStar в Европа, Opel ще интегрира 4G LTE връзка, с която автомобилът се превръща в мощен Wi-Fi хотспот за до седем мобилни устройства.