Един от първите модели на Opel, който ще бъде изграден по правилата на новия собственик на германската марка – алинса PSA Group, ще бъде следващата генерация на бестселъра Astra. Моделът ще се появи през 2021 г., съобщава изданието Carscoops.

Според информациите, Opel Asra L (с тази буква ще се обозначава новото поколение на модела) ще бъде изграден на платфомата EMP2 на френската група. Това шаси е в основата на последните автомобили на PSA, в това число и на кросоувъра Opel Grandland X.

Преминаването на ново шаси означава и получаване на френски двигатели за германския модел. Това ще бъдат дизели с мощност от 99 до 177 к.с., както и бензинови мотори, развиваши от 108 до 217 к.с.

За следващата Astra е предвиден и хибриден агрегат, който е основна част от плановете за електрификация на цялата група PSA. Той ще развива мощност от 197 к.с., като ще бъде поставян и на други модели на алианса.

До края на настоящата година Opel трябва да представи и фейслифт на сегашната генерация на популярния си модел. Очаква се при нея да има промени в дизайна, които ще загатнат как ще изглежда следващото поколение на Astra.