Най-добрият български състезател по супермото Ангел Караньотов завърши на 5-то място в последния кръг от Световния шампионат и на 7-мо място в генералното класиране за сезона. Надпреварата се проведе в община Джесоло, близо до Венеция.

Ангел стартира в Италия с основната цел да спечели 7 точки повече от представителя на домакините Кристиян Равалия, което щеше да му позволи да измести италианеца от 6-ата позиция в генералното класиране. В конкуренцията на най-силните пилоти в тази дисциплина българинът започна много силно първия манш, но падане му попречи да се бори за нещо повече от 7-то място. Във втория манш Караньотов не допусна почти никакви грешки, завършвайки 5-ти, като това му стигна и за петото място в подреждането от финалния кръг на шампионата.

В генералното класиране Караньотов зае 7-мо място, а световен шампион стана Томас Шарер. "7-то място на Ангел е сериозен успех за българския мотоциклетен спорт. При това беше постигнат с крайно слаби мотори – серийни "ТМ". До този момент най-доброто място, което някой беше заемал в световния шампионат с подобен мотор беше 10-то", обясни бащата на талантливия ни състезател Ивайло Караньотов.

Той разкри, че няма никаква яснота дали през следващата година неговият син отново ще мери сили с най-добрите пилоти по супермото в света.

"Не можем да имаме абсолютно никакви планове за бъдещето, предвид политическата обстановка у нас. Благодарение на Цветан Василев и БФ Мотоциклетизъм успяхме през тази година да бъдем достойни конкуренти на най-добрите в света, но не е ясно дали и в бъдеще ще получим необходимия финансов ресурс, за да продължим да бъдем сред елита в този спорт", сподели Караньотов-старши.