Стефан Данаилов продължава борбата с коварното си заболяване, въпреки тежката загуба на съпругата си Мария. В интервю от дома си, дадено пред Сашо Диков и Нова телевизия, той сподели, че послушал съвета на лекуващия го професор да не чете нищо от написаното за битката му с лимфома.
Овдовелият актьор-легенда се опитва да изглежда по-жизнерадостен, въпреки че от смъртта на съпругата му Мария са изминали по-малко от шест месеца. Той си спомни, че двамата имали и тъжни моменти, но радостните били много повече, което го кара да констатира: „Животът е прекрасен”. „Не спират мъките, аз нямам имунна система и ме удря на най-различни места”, оплака се Ламбо.

„Всичко в живота сме го делили двамата”, разказа той за живота си с Мария. „Мен много време ме е нямало тук, за което сега съжалявам”, сподели актьорът.

По думите му, много интересни неща се случили след смъртта й. „Като тръгнах да я погребвам, не мога да затворя вратата. Викам: „Мери, пусни ме да изляза, трябва да те изпратя”, разказа Ламбо.

Съпругата му съобщила по Великден на внуците и децата: „Аз си отивам”. „Оказа се, че била много зле. След аутопсията се чудят как е живяла толкова”, обясни той и допълни, че Мария никога не се е оплаквала.

„Не ми се излиза. Аз не излизам оттук. Някой да ме е видял някъде?”, попита Данаилов, който си стои само вкъщи. „Може би от тая гледна точка дойде предложението да водя листа – да не потъна, да ме вкарат в оборот”, смята той. „Не знам депресия ли е, но нещо се обърка. Аз съм, но не съм аз. Трябва да се превъзмогне”, посочи той.

На въпроса на Сашо Диков защо не се е кандидатирал за президент, Данаилов обясни, че дал в дома си много просторно интервю за Валерия Велева, която по това време водила рубрика в сутрешния блок на Нова телевизия. Там той отговорил надълго и нашироко на въпросите й и на следващия ден зачакал излъчването на интервюто. Вместо него, обаче, в последния момент показали Бойко Борисов. „Аз бях обиден. Поне с едно телефонно обаждане да ми бяха обяснили”, заяви актьорът.

Той разкри още, че преди да се кандидатира за втория си президентски мандат, Георги Първанов два месеца го увещавал той да се кандидатира. Ламбо отказал, защото „хабер си нямам от политика”.

Актьорът се чуди дали ще е на кадем на партията си след тъжната за него година. „Ми нали аз ги клех тия депутати в Народното събрание и то изтрая една година? Сега се чудя, ако пак вляза и пак съм най-дъртия, няма какво да им кажа. Ако ги закълна, дали ще изкарат и шест месеца?”, разсъждава бившият депутат и министър на културата.

С Влади той държи връзка. „Сега го чакам да се върне от Америка с жената и кучето. Обещал ми е да е на едно друго ниво на развитие. Ще видим”, сподели Данаилов. Според него, синът му е добро момче, но е доста объркано.