Аз съм отдаден изцяло на ГЕРБ, така че ще остана в ГЕРБ до края на живота си, заяви Цветан Цветанов в твърдишкото село Жълт бряг.

На въпрос на БГНЕС по повод изказване на Мирослав Найденов, че отцепилите се двама депутати от ГЕРБ – Светлин Танчев и Георги Марков, са негови приближени и това дава повод да се мисли, че Цветанов прави нова партия, той отговори, че за първи път през живота си членува в партия и не мисли да прави друга партия.

Относно това, че Цецка Цачева ще замества Бойко Борисов в ПГ на ГЕРБ, Цветанов заяви, че ръководството така е решило. "Има много работа, която трябва да се върши в парламента, а знаете, че моята основна роля като зам.-председател на партията, е да бъда постоянно в движение и да мога да се срещам с всички наши структури по места", каза Цветанов и допълни, че ГЕРБ има много добри кадри, които могат да изземват функции, разпределяни досега само между и Борисов. Според него силата на една партия е именно в кадрите, на които да може да възлага определени отговорности.

Нямам абсолютно никакви притеснения, отвърна Цветанов в отговор на въпрос по подов думите на Борисов, че в ГЕРБ предстоят смени.

Цветанов пристигна в село Жълт бряг заедно с депутата Десислава Танева, за да открие ремонтираната сграда на джамията в селото.