Камен Желев, който беше задържан като лидер на Бандата на Рижите, официално няма общо с фирмата „Креди лайн“ ООД. Тъй като Желев веднъж е бил осъждан за незаконна банкова дейност, той нямал право да открива финансова къща. Затова фирмата „Креди лайн“ се води на името на баща му, съобщи БНТ.
Камен Желев вече е осъждан за лихварство, но получи от Ямболския окръжен съд условна присъда от 2 г. и 4 месеца, с 4 години изпитателен срок. Баща му Георги Желев беше общински съветник от СДС и приватизатор на „Търговия на едро“. След това най-неочаквано смени политическата си принадлежност и влезе като общински съветник от БКП „Георги Димитров“ и дори успя да вкара още трима общински съветници покай себе си. Синът му Камен Желев пък беше националист от хората на Расате и успя да организира доста млади хора около себе си, но след това се раздели с тях заради конфликти, съобщава yambolnews.net.

Вчера хората на Централния пазар на Ямбол са станали свидетели на зрелищната акция по задържане на служители на „Креди лайн“. Полицаите са ги повалили на земята и известно време са лежали така, докато бъдат отведени в ареста. Всички коли на фирмата са били спирани и возещите се в тях са били задържани.

Часове продължи и полицейската акция в района на пазара на Старата автогара, която вероятно събра най-много зрители. Там живее бащата на Камен Желев - Георги Желев, по-известен като Дубаеца.

Маскирани служители задържаха на паркинга колата на Иван Русев - дясна ръка на Камен Желев, а приятелката му, която беше в колата отпред, стоеше вътре и не й позволяваха да излезе.

В кооперацията, в която живее Георги Желев, беше въведено куче, а след това полицаите влязоха с приспособления за рязане на метал. По-късно, пред очите на всички беше направен подробен оглед на автомобилана Желев - бял джип с бургаска регистрация.

Запознати твърдят, че е е имало и полицейски обиск и задържане и в дома на Камен Желев, който живее в апартаментите над „Сити център“. Полицейската акция продължи до обяд и дотогава присъствието на маскирани полицаи в района на Старата автогара беше най-голямата атракция на Ямбол.

Днес от МВР обясниха, че бандата рекетьори е действала много брутално, като намекнаха за унизителни и перверзни действия. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, обаче, отказа да разкрива подробности с мотива, че едва ли преди празниците на някой му се слушат подобни истории.

На въпрос, по какъв начин са били измъчвани жертвите на престъпната група, главен комисар Светлозар Лазаров каза, че предпочита да не навлиза в детайли. Смятам, че при интерес от ваша страна, можете да отидете на мерките, и да чуете какво пише в обвинителните актове. Не очаквайте да го преразказваме. Едва ли ще е приятно за преобладаващата част от дамите да чуе какво се е случило, посочи главният секретар на МВР.

Над 80 души са се оплакали от дейността на бандата. 40 от тях вече са разпитани като свидетели.