Оцелялата при зловещия инцидент с асаньора-убиец на 19 август – Мария Ваклинова, разказа пред камерата на Нова ТВ, за ужаса в асаньорната шахта.

До пристигането на спешна помощ втората жена – Цветелина Радунчева, е издъхнала върху тялото на падналата Мария.

Фаталната сутрин Мария тръгнала на работа. Запознава се със своята съседка в асансьора. Секунди по-късно това ще се окаже първата им и единствена среща.

„Влязохме, затворихме вратата на асансьора и натиснахме копчето. Той тръгна, но мина само през нашия етаж и след това започна да пада. Сетих се, че трябва да клекна. Опитах да накарам и жената да клекне, но тя се беше паникьосала. Асансьорът се блъскаше в стените, хвърчаха трески и падна с гръм и трясък. Поех си въздух и на третия път успях да започна да викам”, разказа Мария.

Първи чуват съседите. Мария губи представа за време, а по-късно и създание. Бори се за всеки дъх.

„Всичко си спомням до скенера. Не можеха да отворят вратата, рязаха я с резачка, след това с флекс, отрязаха решетката и първо извадиха нея, защото тя беше паднала върху лявата ми страна. Извадиха ме и мен, помня и линейката, даже как ми отрязаха дрехите помня, всичко помня до скенера”, споделя още Мария.

Адвокати вече помагат на Мария за изясняването на причините за инцидента. Приятелите й организираха кампания – мисията Мария за набирането на средства за рехабилитацията й.