Баскетболистките на „Дунав 8806“ тръгват днес с клубния бус за участие на международен приятелски турнир в румънския град Александрия. Вечерта възпитаничките на старши треньора Георги Божков ще се срещнат с „Феникс“ /Галац/, в чийто състав личат имената на 4 нови американки. Утре „сините феи“ ще играят с домакините от „Телеорман“.
„Ние сме на подготовка от една седмица и ни предстои още много, много труд. Работихме извънредно, за да сме в относително добра форма за мачовете в Румъния“, каза пред „Утро“ Георги Божков.
Към отбора днес ще се присъедини центърът Кристина Сантяго.
„Ще преценявам на място дали е в състояние да играе, тъй като не съм наясно в каква форма се намира“, обясни наставникът на шампионките.
На въпроса какви са първите му впечатления от новата американка Латриша Лъвингс, той отговори, че става дума за „трудолюбиво и скромно момиче“.
„Латриша е добър атлет“, посочи Божков.
Междувременно авторитетният сайт eurobasket.com публикува материал за Кристина Сантяго. Публикацията разказва за успехите на Кристина с екипа на „Дунав 8806“ и за личните й постижения като средно реализирани точки и борби на мач. Сайтът разяснява за краткия престой на Сантяго в израелския „Апоел Ришон Ле-Цион“ в Израелската лига миналия сезон.
„Тя е най-добрият играч в българската Национална лига за 2013 година“, пише сайтът и посочва, че Кристина има зад гърба си три години като професионална баскетболистка.