Петима са задържани за инцидент в дискотека в Перник, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигнал за побой в дискотека в Перник е подаден тази сутрин към 1.40 часа. Пристигналият на място автопатрул е установил, че в инцидента са участвали четиричленен телевизионен екип, двама представители на местно екодвижение и посетители на заведението.

По данни на журналистите те били там заради разследване на сигнал за разпространение на наркотици. Внезапно били нападнати и бити. Единият от тях е пострадал по-тежко и е настанен в болницата, останалите са с охлузвания. Незабавно е извършен оглед на място, иззети са записи от наличните в дискотеката камери. Към момента в полицията са доведени петима мъже, сред които и собственикът на заведението. Активното разследване по инцидента продължава под ръководството на прокуратурата, образувано е досъдебно производство.

Тъй като работното време на дискотеката е до 23 часа, на два пъти ОДМВР-Перник е изпращала сигнални писма до общината за неспазването му.

БГНЕС припомня, че екип на ТВ7 беше нападнат и пребит в Перник, а техниката на медията потрошена, съобщиха от телевизията. Журналисти от предаването "Жега" били в града, за да разследват търговията с наркотици.

Със скрита камера подставен човек заснел уговаряне на покупка на амфетамини. Екипът е действал по сигнал на т.нар. "зелени барети" – неправителствена организация, която има за цел да прочисти Перник от наркодилъри. По време на снимките в нощно заведение единият от операторите на телевизията обаче е атакуван безпричинно от четирима души, въоръжени с бухалки и боксове. Журналистът е с пукната кост на дясната ръка, съмнения за фрактури на челюстта и няколко шева на крака. Камерата му е счупена до неузнаваемост. Кадрите на предаването са заснети от втори екип на телевизията.