Водното бедствие се пренася от Бургас към Харманли, стана ясно от думите на вътрешния министър Йордан Бакалов пред bTV. "В Харманли сега е най-тежко положението", каза Бакалов. Харманли е непроходим, затворен е за движение. Заради наводнение, е затворен и пътя Димитровград-Стара Загора.
Вътрешният министър призова за законодателни промени. "Държавата с каквото може помага за издирване. Всеки трябва да си върши работата. Пуснал съм заповед да се изчисти канализацията. Явно има нужда от промяна в законодателстовто и да има наказания", каза Йордан Бакалов.

От телевизионния ефир стана ясно, че 63-годишна жена и 23-годишно момиче са жертвите на стихията в Бургаско. Те са попаднали във водна клопка, в която са били общо 5 коли. В най-тежко пострадалия квартал в Бургас - "Победа" водата стига 15 сантиметра вода в стаите, а в дворовете е около 40 см. Кварталът е най-ниската точка в Бургас под морското ниво. Там временно е спрял тока. "Учим се да плуваме, деца, жени", каза жител на района. 16 души са евакуирани, от които 6 деца са настанени в общинския приют.

Кметът на Бургас Димитър Николов каза, че за 16 часа са се излели 176 литра дъжд, получени са 500 сигнали за бедставщи. "В рибарското селище 54 лодки са отнесени или разбити, 150 рибарски хижи са разбити от водната стихия, една къща също е сериозно пострадала. Няма ток и вода, каза кметът. Пътищата вече са проходими. Метеорологичната прогноза е благоприятна, предстои възстановяване", каза Николов.

В Берковица е паднала още една къща в кв. "Заряница". Багери проправят коритото на реката, която е отнесла пътя. В близост има блокове, хората са силно притеснени. "Години наред се обещава, че ще се изчисти коритото, ще се направят подпорни стени, но никой не прави нищо. В момента се прави оглед на рисковияя участък. Хората се чудят какво да правят - две нощи не са спали", разказа жена от Берковица. Бедствено е положението и в Димитровград - язовир заля село Станско.