Фонд „Математика на бъдещето“ към училищното настоятелство на Математическа гимназия „Баба Тонка“  - Русе търси специалист по „връзки с обществеността“. Идеята е за сътрудничество на дългосрочна основа и постигане на няколко основни цели. Сред задачите на пиара на Фонда ще бъде комуникационно осигуряване на инициативите му, както и подкрепа със средствата на връзките с обществеността на всяко значимо събитие с участието на ученици от гимназията или нейни служители. 
Търсеният специалист освен това ще трябва да се ангажира с поддържането на интернет и Фейсбук страниците на Фонда, да привлича спомоществователи и съмишленици, както и да поддържа административно и организационно работата на „Математика на бъдещето“.
Малко повече от година и половина след създаването си, Фондът успя да привлече съмишленици и партньори сред изявени личности и компании в Русе и страната. Фонд „Математика на бъдещето“ доведе до знанието на обществеността не само собствените си инициативи, свързани с подкрепа на деца от училището, но и други значими успехи на възпитаниците на Математическа гимназия „Баба Тонка“, тъй като те безспорно заслужават адмирации.
Фондът се ангажира с финансово обезпечаване на участия на възпитаници от училището в международни и национални състезания, олимпиади и турнири в сферата на математиката, природните и хуманитарните науки, и спорта.
Който се чувства съпричастен към поставените цели и би желал да се включи с професионалните си умения и знания в една добра кауза, може да пише на имейл [email protected].