Председателката на Общинския съвет в Две могили Христина Ефтимова от ГЕРБ подаде заявление за напускане на шефския пост. Това става две седмици, след като политическата й опонентка от БСП Стефка Райкова поиска Ефтимова да бъде предсрочно освободена от ръководната длъжност. Предложението тогава така и не влезе в дневния ред на заседанието на съветниците и остана негласувано.
„Изненадан съм от решението на г-жа Ефтимова“, заяви за „Утро“ кметът на Две могили Николай Христов и обясни, че не е имало индикации тя да е имала подобно намерение. „Няма полза от текучество и смятам, че трябваше тя да остане на поста. Още повече, че това става на прага на предизборната кампания“, коментира още Христов.
Заявлението за оставката е с дата 1 септември. Тепърва обаче промените в Общинския съвет ще се гласуват и ще се решава какви действия ще се предприемат.
Самата Ефтимова вече не фигурира като председател на Общинския съвет като каквато беше представена на сайта на общината. Тя е предала и служебния си телефон, който вдига секретарят на съвета. На личния й телефон пък никой не отговаряше.
Напрежението в двемогилския съвет не е от вчера, а негодуванието на част от тамошните избраници, че именно Ефтимова е негов председател, е общоизвестно. Най-вероятно в основата на решението й са честите сплетни и интриги сред съветниците.
На сесията преди две седмици двама съветници от БСП пък решиха да се отцепят от червената група и да станат независими. Говори се, че Велико Великов и Стоян Гецов вече са минали в отбора на АБВ.