Ръководството на ГЕРБ в Ценово свали доверието си и изключи от партията председателят на общинския съвет Галина Георгиева и общинската съветничка Боряна Георгиева, а това очаквано породи конфликт в иначе спокойната община.
Решението е от края на февруари и е съгласувано с областното ръководство на партията, като има и решение на Изпълнителната комисия. Причината да се стигне до него е, че шефката на общинския съвет Гергиева, която е и бившият общински ръководител на партията, и общинският съветник Боряна Гергиева, работят в разрез с политиката на ГЕРБ. Не се спазват политиките на ГЕРБ за развитие на общината и не толерираме подобно поведение, каза общинският лидер на партията Тодорина Тодорова. 
Напрежението всъщност е започнало да назрява още миналото лято след решението за смяната на общинския ръководител на организацията в Ценово Галина Георгиева заради незадоволителни резултати на предходните местни избори. 
След като партията оттегли политическата си подкрепа от Галина Георгиева и Боряна Георгиева, ги призова да напуснат общинския съвет, но те не са подали оставки. "Утро" не успя да се свърже с Галина Георгиева за коментар. 
Двете дами със свалено политическо доверие излязоха с декларация до медиите, в която заявяват, че не са съгласни с твърдението, че възпрепятстват приемането на значими проекти за общината и жителите. 
"До този момент не сме гласували против такива решения и това е видно от протоколите, където е отразено чрез саморъчно подписване", посочват Галина Георгиева и Боряна Георгиева. Те обвиняват общинското ръководство, че "единствено изпълнява желанията на кмета Петър Петров" и припомнят, че кметът отдавна е поискал писмено оставката на председателя на общинския съвет.