Дупка колкото юмрук проби противоградна ракета в колата на 21-годишна студентка, която учи кинотеатър и телевизия в Брунел юнивърсити в Лондон. Скъпият стъклен покрив на новичкия автомобил, закупен преди 4 г., е спукан. Инцидентът е станал във вторник срещу сряда през нощта в Пловдив по време на страшната гръмотевична буря.

"Дъждът тъкмо беше започнал да вали, когато паркирах пежото си пред дома на приятеля ми Стоян Асански на ул. "Асен Христофоров". После се прибрах в село Марково при родителите си", разказа собственичката на пострадалото возило Василена Спасова. На следващата сутрин младежът й съобщил неприятната новина, че колата й е поломена. В първия момент Стоян помислил, че някой от живеещите на горните етажи в блока му е хвърлил предмет.

"Колата обаче беше пълна вътре със сачми. Това ни наведе на мисълта, че е снаряд", обяснява Василена. Момичето изтръпва при мисълта, че ракетата е можела да падне, докато е била в автомобила. Заедно с нея е имало още двама души. Полицията е иззела отломките, а застрахователите са описали щетите.

"Нямам още потвърждение, че става въпрос за парче от ракета. Заради бурята в Пловдивско са изстреляни близо 120 снаряда от полигоните в района", коментира изпълнителният директор на Агенцията за борба с градушките Николай Николов, който пристигна на местпроизшествието. Той допусна, че силният вятър е отнесъл отломката към града и тя се е паднала върху колата. По думите му ракетите се самоликвидират в небето на три части, всяка от която тежи около 150-200 грама. При падане от 4-5 км височина може да причини големи поражения.