Започва цялостна проверка на Зоологическата градина в София, предаде БНР. Тази сутрин в зоопарка е починало още едно животно – бизон. По думите на кмета на София Йорданка Фандъкова все още не е готов окончателният доклад за причината за смъртта на тревопасните животни.
"Знаете, че няма опасност за другите животни и хората. За съжаление, имаме още няколко животни, които не са в добро състояние. Грижат се докторите за това да могат да бъдат спасени, но за съжаление това е наистина един много трагичен инцидент в столичния зоопарк и трябва да се намери категорично причината и разбира се, ако пък се установи някаква вина, да последват много строги санкции", каза Йорданка Фандъкова.

Тя има само неофициална информация за масовия мор в софийската зоологическа градина. "Последната информация, която имам, но тя все още не е официална, е, че това се е получило вследствие на влага и на дъждове. Нека да изчакаме експертите в лицето на Агенцията за безопасност на храните да излезе с доклад. В същото време работата на докторите продължава за останалите животни", каза Фандъкова.