Първата година от създаването си отбеляза със смел и самостоятелен концерт русенската метъл група  „Анекдот“, като за подгряващи бяха избрани рокаджиите от „Непукист“ - Търговище.
За тези първи 12 месеца „Анекдот“ успяха да спечелят поредица от национални награди, сред които и трето място на международен рок конкурс. Момчетата са създали шест авторски парчета, две от които вече са записани в професионално звукозаписно студио в София. По време на репетиции понякога свирим случайни ритми и акорди, съчетаваме ги и се получава песен, споделя барабанистът Николай Николаев, който се включва и в клавирните партии.
„Анекдот“ всъщност са трима тийнейджъри от СОУ за европейски езици - братята близнаци Боян и Божидар Дочеви и Николай. Страстта им към рок музиката се предава по наследство от родители им, които също са почитатели на твърдия рок.
Тримата сме приятели от много време и преди години имаше училищно тържество, на което ние решихме да направим нещо заедно, да изсвирим една-две песни, а след това осмислихме идеята за група и тя се оказа нелоша, допълва басистът Божидар.
Името „Анекдот“ избрали като съчетание от две немски думи, но вече никой не се сеща за тях и останал основният смисъл на забавлението. 
В края на концерта в съботната вечер бандата сподели, че той е минал „зверски“ добре и благодари на всички, дошли в Пленарната зала заради музиката им.