Албена Михова "разказва" "Провинциални анекдоти" в постановката на Сатиричния театър "Алеко Константинов", която ще гостува в зала "Филхармония" в Русе на 21 ноември.
Актрисата е в ролята на Муза Хананова, чистачка в хотел "Тъга", в спектакъла по текстове на именития руски драматург Александър Вампилов под режисурата на чувстващия се добре в Русе Николай Урумов.
В двата анекдота - "История с метранпаж" и "Двайсет минути с ангел", участват и актьорите Силвия Лулчева, Полин Лалова, Явор Борисов, Кирил Ефремов, Ивайло Калоянчев, Иван Панев, Мартин Христов. Преводът е на Михаил Маринов, сценографията и костюмите - на Кирил Наумов, музикалната среда - на Иван Стоянов.
Някъде на края на света един хотел се тресе от шеметни емоции и комични ситуации. "Провинциални анекдоти" е пиеса, изпъстрена с интриги, съмнения, признания, тежък махмурлук, страх, невежество, кариеризъм, страст и всичко това - под покрива на един хотел! Може ли да се случи всичко на едно място и на едни и същи хора? Да! Ако са вътре, и то вътре с двата крака в анекдотичния свят на Вампилов! - казва Николай Урумов.
По думите му, в представлението няма граница между актьори и публика. Кое е театър и кое реалност - нелепите изневери, нереализираните амбиции, безпаметното пиянство, невежеството, достойно за съжаление, недоверието в безкористната доброта? Дали наистина е възможно всичко това да е нашият живот? Съдбата се надсмива над героите, въвличайки ги в своята игра - смешна и забавна, интригуваща и поучителна, искрена и наивна, но най-вече вълнуваща! - допълва режисьорът.