Русенската рок група „Анекдот“, която стигна до финала на риалити формата на БНТ „Голямото рок междучасие“, ще свири в новогодишния концерт на площад „Батенберг“ в София в нощта на 31 декември. 16-годишните близнаци Божидар и Боян Дочеви /китара, бас китара и вокал/ и техният връстник Цветан Томов на ударните инструменти, се представиха блестящо и си спечелиха име по време на състезанието. 
Още от самото начало на „Голямото рок междучасие“ момчетата от русенския „Анекдот“ бяха определяни като „ненормално добри“ и бяха в шесторката на фаворитите. До грандиозния финал преди две вечери те стигнаха заедно с „The Lefties“ от Шумен, „Bloodrush“ от Добрич, „Rockids“ от Благоевград и „Different Highway“ от Хасково. След оспорвана борба победители във формата станаха добричките момчета от „Bloodrush“. 
Впрочем, тъкмо тях, „Bloodrush“, русенците бяха поканили да участват в концерта в Русе през октомври, когато „Анекдот“ отбелязаха четвъртата година от създаването на групата. Сега предстои и петте групи финалисти да свирят на площад „Батенберг“ в новогодишния концерт на БНТ „Сцена под звездите“.
Русенските фенове добре познават „Анекдот“ и техните изпълнения в стил Heavy/Trash Metal. Групата вече има няколко готови авторски парчета, както и богат репертоар от кавъри на едни от най-популярните рок и метъл групи като „Metallica“, „Iron Maiden“, „Rammstein“ и др. В кратката си все още биография момчетата вече са записали доста изяви и участия - в благотворителни концерти, в конкурси и фестивали в България и в Румъния, в тв и радио предавания.