Малко провинциално градче, скрито зад хълмовете, е пълно с красиви жени, търсещи любовта. Това звучи като приказка от гръцката митология, но това е реалността за жените от Нойва до Кордейро, пише telegraph.co.uk.

Малкият град е разположен в югозападната част на Бразилия и има около 600 жители. Броят на мъжете обаче е много оскъден - повечето работят далеч и жените трябва да се оправят сами. Заради това дамите, които са известни в Бразилия със своята красота, са поставени в такава ситуация да търсят свободни мъже.

"Тук мъжете, които срещаме, или са женени, или са ни братовчеди!", оплаква се 23-годишната Нелма Фернандес. "Не съм целувала мъж от много дълго време. Всички ние си мечтаем да се влюбим и да се омъжим. Но ние искаме да живеем тук и не искаме да се местим в града, за да си търсим съпруг. Искаме да срещнем мъж, който е готов да остави живота си и да се присъедини към нашия. Но първо трябва да се съгласи да прави каквото му кажем и да се научи да живее по нашите правила", допълва тя.

Нойва до Кордейро в превод означава "Булката на агнето". Той има своята репутация на град със силно женско общество още от създаването си. Историята на градчето започва, когато неговата основателка Мария Сенхориня де Лима се установява там. Тя е наречена прелюбодейка и е заточена там от нейното семейство и църквата.

Една от нейните внучки, Делина Фернандес Перейра, все още живее в долината, която е на 60 мили от столицата на щата Бело Оризонте.

Жените поемат повечето отговорности в града. Те взимат решения и за религиозните въпроси.

"Изглежда, че по-голямата част от населението са жени. Но основната причина за това е, че мъжете ги няма през седмицата, защото работят в големите градове.", разказва Елида Даис, която организира визити в района.

Въпреки това някои от жените се страхуват, че ако дойдат много мъже в Нойва до Кордейро, ще се наруши техният отличителен начин на живот.

"Ние имаме част от Господ в нашите сърца. Но ние не смятаме, че трябва да ходим на църква, да се женим пред свещеник или да кръщаваме децата си. Това са правила, създадени от мъже.", казва Розали Фернандес.

"Има много неща, които жените правят по-добре от мъжете. Нашият град е по-красив, по-организаран и много по-хармоничен, отколкото би бил, ако бяха намесени мъже. Ние решаваме проблемите и споровете по женски начин, търсим консенсус, а не конфликт.", допълва тя.

"Ние споделяме всичко, дори земята, която обработваме. Никой не се състезава с другия. Работим един за всички и всички за един.

Жената разказва още, че наскоро цялото общество е събрало пари за голям телевизор, който е сложен в читалището. По този начин всички заедно се събират да гледат сапунени сериали.

"А и също така ние винаги имаме време да си клюкарстваме, да си разменяме дрехите, да си правим прически и да си лакираме ноктите!", разказва още Розали Фернандес.