Приказките за кризи и апокалипсиси, които чуваме всеки ден в България, са абсолютна манипулация. Това каза пред Дарик радио политическият председател на коалиция "Десните" Илко Семерджиев.

Истинската криза беше 1996, началото на 1997 година. Тогава фалираха 14 банки, инфлацията беше потресаваща. Сега тези, които говорят за кризи, всъщност нагнетяват едно бъдещо оправдание как няма да се справят за пореден път. Това го видяхме в първия мандат на ГЕРБ, сега ще го видим и във втория, ако евентуално стигнат до властта, смята Семерджиев. Надявам се българските избиратели да са достатъчно мъдри, за да не допуснем подобен експеримент, посочи още той.

Аз ще водя листа в София и във Враца, съобщи Семерджиев. Нарочно избрах най-трудния район с най-голямото бедствие в момента в Мизия, защото съм готов да отида там и да проуча всичко, от което се нуждае отделния човек, а и администрацията, която е била негодна досега да се справи с кризи, каза той.

В София изцяло е предоставена възможността гражданската квота да реди листите. Това е знак, че партийният егоизъм няма да съществува, заяви Семерджиев. Освен той, другите две листи в столицата ще се водят от Деница Сачева и Юлиян Войнов. Тримата обаче все още не са разпределили помежду си районите, защото очакват да видят и конкуренцията.

Нечестни са политиците, които ни управляваха в последните 2-3 мандата, каза Семерджиев и цитира данните за милиони партийни субсидии, получени от партиите за периода 2009 – 2013 година. За целия период ГЕРБ е получила над 80 млн. лв., Коалиция за България над 35 млн. лв., а ДПС почти 30 млн. лева.

Коалиция "Десните" открива предизборната си кампания в деня на Съединението, на 6 септември във Велико Търново.