Британец, живеещ у нас, възпя българската ракия в песен, качена в YouTube и станала хит за броени дни в мрежата.

I want rakia, I need rakia. I love rakia... припява си в клипа Джонатан Тейлър, живеещ от 2006 година в севлиевското село Крушево.

Пред bTV той сподели, че песента му е за бедността в България, за трудния начин, по който хората живеят тук. Но също е и възхвала на ракията.

"Избягах от Великобритания. Дойдох тук заради начина на живот. Най-хубавото на България е начинът на живот, гостоприемството", сподели Джонатан.

"Времената са трудни, но докато имаме ракия, ще сме щастливи. Не се връщайте назад, каквото и да се случи. С тази песен искам да кажа: Благодаря ви! Обичам страната ви! Вие сте направили само добри неща за мен", каза още англичанинът.

Той заяви, че песента му е насочена и към лидера на Британската партия за независимост Найджъл Фараж, яростен противник на гастарбайтерите от България и Румъния, които по думите му щели да залеят Острова от догодина, след като паднат ограниченията за трудовия пазар.

"Аз живея и работя в България с абсолютна свобода и искам същото за българите във Великобритания", аргументира се той и допълни, че е автор на две гневни писма до Фараж и на друга песен, озаглавена "Всеки ден", с която пък призовава младите хора да не забравят, че са българи, и да се върнат у дома, за да направят България велика.

Джонатан Тейлър допълни, че освен "Песен за ракията" е писал и песни за Баба Марта, "Химн на падналите" - в памет на героите от Шипка, и "София, град на любовта" - реална негова любовна история.

Насладете се на последната творба на Джонатан