Apple ще покаже новия смартфон на специално събитие в Купертино.
Слуховете за предстоящ анонс на iPhone 6 в началото на септември бяха потвърдени официално от Appe. Компанията изпрати покани до медиите за събитие, което ще се състои на 9 септември в централата в Купертино.
Макар че в поканата не се споменава конкретно iPhone 6, няма съмнение, че предстои премиера именно на дългоочаквания смартфон. Apple добавя всяка есен нов модел на iPhone. Миналата година компанията представи моделите iPhone 5S и 5C, а  седмица след анонса конкурентът Samsung обяви фаблета Galaxy Note 4.
ного анализатори очакват на 9 септември Apple да представи два нови модела iPhone 6 с екрани съответно 4,7 и 5,5 инча. По-рано се  появиха информации, че Apple е поръчала на своите далекоизточни партньори да произведат с 30-40% повече iPhone устройства до края на годината, в сравнение с обемите iPhone 5C и 5S за същия период на 2013. Това предполага, че iPhone 6 ще бъде един от най-значимите продукти в историята на американската компания.
За Apple е жизненоважен успехът на iPhone 6. Смартфонът, който се обновява веднъж годишно, генерира над половината от приходите на ИТ гиганта от Купертино. iPhone е факторът за растеж на Apple на фона на отслабващ бизнес с таблети iPad и в очакване на смарт часовника iWatch.