Индийска жена на 56 г. влязла в сражение с леопард, който я нападнал, и успяла да убие хищната котка, въоръжена само със сърп, предаде АФП.

Жената работела на полето, когато се стигнало до напрегнатата случка. Пред индийския канал CNN-IBN жената разказала, че се борила срещу леопарда в продължение на над половин час в неделя и най-накрая успяла да го надвие. "Леопардът ме атакуваше непрекъснато и се бихме много време", разказва жената, която в момента е в болница в северния щат Утараханд. Ръцете й са бинтовани , а на дясната си буза има сериозен белег."Стигнах до сърпа и се биех. Това е начина, по който убих леопарда." казва Камла Деви. Тя е вдовица от няколко години. Пред в. "Хиндустан таймс" тя разкрила, че била ужасена в първите минути от атаката на хищната котка. После, обаче, събрала смелост да отвърне на атаката и си обещала, че това няма да е последния ден, в който ходи по земята.

Нападенията на леопарди срещу хора в провинциалните райони на Индия не са рядкост, но почти никога битката няма фатален край за хищниците. Според природозащитници през 2011 г. в Индия са живеели 1 150 леопарда.